Kompetenciák

Cégünk elsősorban egyedi fejlesztésekre, a szolgáltatásmenedzsmentre és a rendszerintegráció speciális területeire fókuszál. Az implementációk során kiemelt figyelmet szentelünk a biztonságtechnológiai oldalnak - igény alapján harmadik fél által készített forráskódok felülvizsgálatát is vállaljuk. Munkatársaink kivétel nélkül évtizedes tapasztalattal rendelkeznek egy-egy szakterületen.

Egyedi webalkalmazások fejlesztése

Ügyfeleink gyakran találkoznak olyan problémákkal, mikor az üzleti folyamatok, a szervzeti szabályozás, a jogi háttér egyedisége miatt a piacon elérhető termékek nem alkalmazhatóak. Az egyedi szoftverfejlesztés az ilyen ellentmondások feloldásán túl lehetőséget ad az igények testreszabott kielégítésére, a szervezeti és üzleti folyamatbeli sajátosságok figyelembevételével a termelékenység és a felhasználói élmény nagyobb növelésére. Munkatársaink hatalmas tapasztalattal rendelkeznek az egyedi webalkalmazások fejlesztésében, reszponzív és multiplatform megoldásokban, követik az iparági trendeket, és képzettek a legkurrensebb technológiák alkalmazásában is.

Back-end fejlesztés

Járatosak vagyunk nagy volumenű adatok kezelésében, számtalan inputforrással, formátummal és kódolással (mind nyelvi, mind platformspecifikus) találkoztunk már. Kiterjedt tapasztalattal rendelkezünk a legelterjedtebb operációs rendszerekkel (Windows Server OS-ek, különféle Linux disztribúciók, kereskedelmi Unix-ok) és alkalmazásszerverekkel. Tökéletesen alkalmazkodunk a vevő egyedi informatikai környezetéhez, kiterjedt platformfüggetlen és platform specifikus eszköztár birtokában vagyunk.

Teljesítmény problémák elemzése és javítása

Alkalmazások profilozásával, alkalmazás és teljesítmény-naplófájlok elemzésével, programkódok és lekérdezések analizálásával, mérési pontok elhelyezésével, back-end és front-end válaszidők mérésével felderítjük a kritikus, szűk keresztmetszeteket. Nagy tapasztalattal rendelkezünk relációs adatbázisok terén, adatbázisszerkezet tervezésében, optimalizálásában, lekérdezések, tárolt függvények elemzésében és futási idejük javításában. Részletes elemzést végzünk és azt dokumentáljuk. Javaslatokat teszünk azok elhárítására illetve elvégezzük javításukat.

Rendszerintegráció

A felmért üzleti igények alapján lehetséges megoldási alternatívákat vázolunk fel. Az üzleti döntést követően feltárjuk az integrálandó elemeket, megtervezzük és implementáljuk a szükséges interfészeket. Nagy tapasztalatunk van a szabványos interfész technológiákon túl az egyedi megoldásokat használó termékek integrálásával, egyedi API-k használatában. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a biztonsági szempontokra mind az alkalmazott módszerek és bevett gyakorlatok, mind a választott technológiák terén. A tesztelhetőség javítása érdekében lehetőség szerint mock interface-eket is készítünk, az ebbe fektetett energia akár már rövid távon megtérül, és csökkenti a hibalehetőségeket, gyorsítja a problémák feltárását és javítását.

Splunk

A Splunkot log aggregáló és analizáló eszközként használjuk projektjeinken. A Splunk egy nagyon hatékony kereső és adatkorreláló alkalmazás, ami lehetővé teszi a szoftvereink éles működésének jobb megértését többek között valós idejű grafikonok és más vizualizációs funkciók segítségével. A Splunk lényegesen többre is alkalmas, és nagy várakozással tekintünk első Splunk plugin fejlesztési projektünkre. Magyar nyelvű telepítési és rövid használati útmutatónk elérhető ezen a linken.

Projektvezetés

Mindenki boldogabb, ha jól szervezetten és menetrend szerint haladnak a feladatok. Tapasztaltak vagyunk mind a vízesés, mind az agilis módszertanokban. Tapasztalatunk szerint szoftverfejlesztési projektek esetén általában előnyösebb az agilis megközelítés, de mindig az adott feladat, projekt és ügyfélkörnyezet jellegzetességei szerint választunk és szabunk testre metodológiát.

Üzleti elemzés

Segítjük az üzleti célok megfogalmazását. Felmérjük az üzleti terület szervezeti felépítését, folyamatait, szabályozását, felderítjük az érintetteket. Felmérjük az üzleti igényeket, segítjük az érdek különbségek feloldását, elkészítjük az üzleti igény specifikációt. Felismerjük és felszínre hozzuk a feladat által felmerülő IT biztonsági kérdéseket. Erős üzleti rendszerelemzői tapasztalatainkra támaszkodva megoldási alternatívákat dolgozunk ki, és segítjük az üzleti döntések meghozatalát. Tagjai vagyunk az International Institute of Business Analysis szakmai szervezetnek.

IT biztonság-fókuszált minőségbiztosítás

Elemzőink, fejlesztőink és tesztelőink ismerik az elterjedt támadási technikákat, a gyakori biztonsági kockázatok és sérülékenységek elméleti és gyakorlati hátterét. Az IT biztonsági aspektust szem előtt tartjuk a projektjeink teljes életciklusa folyamán. A fejlesztőink által készített kódot rendszeresen ellenőrizzük, és a szoftvereinket átadás előtt scanner szoftverekkel is ellenőrizzük. Certified Ethical Hacker (CEH) és EC-Council Certified Security Analyst (ECSA) vizsgás szakértőt is tudhatunk csapatunkban.